راهنمای نویسندگان

 

قابل توجه نویسندگان گرامی مجله: 

با توجه به اختلال‌های گزارش‌شده در دریافت و ارسال ایمیل با مبدأ و مقصد ایمیل‌های شرکت یاهو (Yahoomail) مستدعی است تا اطلاع بعدی در زمان ارسال مقاله یا انجام فرایند داوری از ثبت این دسته از ایمیل‌ها در سامانه خودداری و از سایر ایمیل‌ها استفاده شود. در صورت ثبت این ایمیل، مسئولیت عدم دریافت ایمیل‌های مجله با مخاطبان خواهد بود. از این‌رو لازم است کاربران از این دسته از ایمیل‌ها به صورت مقطعی از طریق نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه مجله شده و تغییرها در وضعیت مقالات و داوری‌ها را از آن طریق رصد و پیگیری کنند. در صورت رفع مشکل مراتب از همین طریق اطلاع رسانی خواهد شد.

 

راهنمای نویسندگان

 

با توجه به اهمیت ایجاد یکدستی در فرایندهای دریافت، ارزیابی و انتشار یافته‌های علمی در مجله مطالعات حقوقی از نویسندگان محترم درخواست می‌شود قبل از ارسال پژوهش‌های خود محورها و مراحل زیر را به دقت مطالعه کرده و در التزام به آن‌ها اهتمام داشته باشند. عدم رعایت محورهای فوق افزون بر طولانی کردن فرایند ارزیابی و رسیدگی به مقالات احتمال عدم پذیرش و رد شدن مقالات را افزایش می‌دهد:

 

الف. ارسال مقاله

تمامی فرایندهای ارسال، پیگیری و انتشار مقالات در این نشریه با هدف ثبت سوابق و ارتقای شفافیت از طریق سامانه مجله انجام می‌شود؛ از این‌رو از نویسندگان محترم تقاضا می‌شود از روش‌های دیگر مانند ارسال ایمیل و مانند آن خودداری کنند.

برای ثبت‌نام و ارسال مقاله لازم است نویسنده از بخش «ورود به سامانه» در سایت ثبت‌نام کرده و بعد از تعیین نام کاربری و رمز عبور وارد فضای کاربری خود شده و مراحل بعدی را در سایت برای ارسال و پیگیری مقاله دنبال کند.

 

ب. شرایط مقدماتی مقالات ارسالی

توجه به محورهای زیر در زمان ارسال مقاله ضروری است و در صورت عدم توجه مقاله یا به صورت «بازگشت به نویسنده برای انجام اصلاحات شکلی و محتوایی» و یا به صورت «عدم پذیرش به خاطر عدم رعایت استانداردهای مجله» در سامانه به نمایش درخواهد آمد:

  1. ثبت‌نام باید در سامانه به‌طور کامل انجام شده و تمامی قسمت‌ها به خصوص موارد مربوط به تکمیل اطلاعات نویسندگان به طور دقیق و کامل در هر دو بخش فارسی و انگلیسی تکمیل شود.
  2. تمامی نویسندگان موظف هستند در «بخش اطلاعات شخصی» شناسه پژوهشگری (ORCID) را از اینجا دریافت و در قسمت مربوط وارد کنند. 
  3. ارسال اطلاعات مرتبط با تکمیل برگه‌های تعهدنامه نویسندگان و تعارض منافع در زمان ارسال مقاله ضروری است. برای این منظور برگه‌ها از اینجا و اینجا دانلود کرده و بعد از تکمیل توسط تمامی نویسندگان به صورت فایل در سامانه بارگزاری شود.
  4. با توجه به تعهد مجله به قواعد اخلاق نشر و جلوگیری از تقلب در انتشار آثار علمی لازم تا نویسنده/گان محترم پیش از ارسال متن نهایی مقاله نسبت به بارگزاری مقاله در سامانه سمیم نور اقدام کرده و نتیجه نهایی را به صورت فایل پی دی اف در هنگام بارگزاری مقاله در قسمت مورد نظر بارگزاری کنند (بنا بر تصمیم هیئت دبیران مجله، سقف همانندی مقاله با دیگر آثار حداکثر 10 درصد است و بیش از آن سبب رد مقاله در همان مرحله نخست خواهد شد)؛
  5. نویسندگان در هنگام ارسال مقاله لازم است تا افزون بر چکیده انگلیسی کوتاه، در قالب یک فایل جداگانه چکیده فارسی و انگلیسی طولانی با معیارهای زیر ارسال کنند:
  • چکیده حاوی حداقل 900 تا 1200 کلمه باشد؛
  • این چکیده باید شامل بیان مسئله کوتاه، هدف مقاله، پرسش یا پرسش‌های محوری، فرضیه یا ادعای مقاله، روش پژوهش مورد استفاده برای تحلیل، یافته‌های مقاله و واژگان کلیدی باشد.
  1. مجله مطالعات حقوقی از پذیرش و انتشار مقالات مستخرج از رساله‌های دکتری استقبال می‌کند و برای آن‌ها اولویت در انتشار قائل است. برای این منظور لازم است در هنگام ارسال این دسته از مقالات، هم موافقت کتبی استاد راهنما (در صورت ارسال توسط دانشجو) و هم فایل PDF پروپوزال مصوب در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مبدأ ارسال شود.
  2. بر اساس مصوبه گروه دبیران، یکی از نویسندگان مقاله بایستی دانش آموخته دکتری یا عضو هیئت علمی دانشگاه ها یا موسسات علمی و پژوهشی معتبر باشد. مجله از بررسی و پذیرش مقالات دانشجویی بدون همراهی استاد راهنما معذور است.

  3. با توجه به تعداد زیاد مقالات ارسالی، لزوم بازتاب دیدگاه‌های متنوع اندیشمندان و همچنین الزام آیین‌نامه وزارت علوم و کمیسیون نشریات تخصصی مبنی بر توزیع جغرافیایی نویسندگان مقالات از دانشگاه‌های مختلف این مجله از هر نویسنده در هر دوره (چهار شماره) چه در مقام نویسنده مسئول و چه در مقام نویسنده همکار صرفاً یک مقاله چاپ خواهد کرد. همچنین تا زمانی که یک نویسنده مقاله‌ای در دست بررسی دارد و قبل از تعیین تکلیف نهایی آن مقاله (پذیرش/رد/انصراف) مقاله جدید وارد فرایند رسیدگی و ارزیابی نخواهد نشد.
  4. نویسنده باید تعهد کند که مقاله را قبلا و یا همزمان برای هیچ مجله‌ دیگری ارسال نکرده باشد و تا زمانی که نتیجه قطعی مقاله در مجله‌ی مطالعات حقوقی مشخص نشده است، آن را برای مجلات دیگر ارسال نکند (درصورت مشاهده تخلف از طرف نویسنده، دفتر مجله مطابق ضوابط اقدام خواهد کرد).
  5. مجله در پذیرش یا عدم پذیرش و همچنین ویراستاری مقاله‌ها آزاد است.

  6. مسئولیت مطالب هر مقاله از هر نظر بر عهده‌ نویسنده یا نویسندگان است.

 

ج. شرایط تخصصی مقالات ارسالی

  1. با توجه به اعتبار و رتبه علمی مجله مطالعات حقوقی این نشریه از نظر موضوعی صرفاً مقالاتی را در فرایند ارزیابی قرار می‌دهد که دارای بعد پژوهشی بوده و متضمن تحلیل‌های حقوقی اصیل باشد؛
  2. مقالات نتیجه کاوش‌ها و تحلیل‌های نویسنده یا نویسندگان باشد؛
  3. وجود ایده جدید و اثرگذار در حوزه تخصصی ملاک اصلی ورود مقاله به فرایند ارزیابی است؛
  4. ضروری است تا مقالات ارسالی روشمند باشد؛ استفاده از روش‌های علمی برای تحلیل داده‌ها؛
  5. مجله مطالعات حقوقی از پذیرش مقالاتی که ماهیت ترجمه‌ای داشته یا گردآوری صرف باشد معذور است.

 

د. شرایط نگارش مقالات

با توجه به اهمیت حفظ یکپارچگی شکل مقالات و توجه به شاخص‌هایی محتوایی یک مقاله علمی رعیت محورهای زیر در نگارش مقالات ضروری است. لازم به ذکر است که نظام داوری و ویرایش مقالات در این مجله منطبق بر این چارچوب بوده و توجه به آن‌ها منجر به تسریع روند ارزیابی و انتشار مقاله می‌شود.

- عنوان مقاله: عنوان یک مقاله علمی باید کوتاه، گویا و جذاب باشد. از نظر ویرایشی عنوان مقاله حداکثر با لحاظ کلمات اصلی و کلمات ربط حداکثر 16 واژه است. همچنین عنوان باید بازتابی از محتوای مقاله باشد؛ به‌نحوی‌که خواننده با مشاهده عنوان، برداشت آغازین از محتوا را کسب کند و ایده مقاله در آن بازتاب داشته باشد.

- چکیده: چکیده یا خلاصه مقاله یکی از بخش‌های اصلی مقالات علمی است که مطالعه آن به خواننده کمک می‌کند تا محورهای اصلی موردبحث در مقاله را دریابد. چکیده شامل بیان مسئله کوتاه، هدف مقاله، پرسش محوری مقاله، فرضیه یا ادعای مقاله، روش پژوهش و بیان یافته‌هایی است که مقاله طی فرایند پژوهش موفق با اکتساب آن‌ها شده است.

  • چکیده کوتاه: این چکیده شامل حداقل 150 و حداکثر 200 کلمه فارسی و انگلیسی است. چکیده فارسی بعد از عنوان مقاله و پیش از ورود به بخش سرآغاز (مقدمه) قرار می‌گیرد و چکیده لاتین در صفحه آغازین فایل اصلی مقاله نوشته می‌شود.
  • چکیده مبسوط: این چکیده با هدف نمایه‌سازی مجله در بخش انگلیسی سایت و نمایه‌های بین‌المللی است و لازم است در هنگام ارسال مقاله در قالب حداقل 900 تا 1200 کلمه به صورت فارسی و انگلیسی در فایلی مجزا از متن اصلی مقاله ارسال شود.

نکات مهم در مورد چکیده:

-رعایت کف و سقف کلمات در هر دو نوع چکیده ضروری است؛

-چکیده‌های انگلیسی (کوتاه و مبسوط) دقیقاً باید منطبق با چکیده‌های فارسی باشد؛

-ترجمه چکیده انگلیسی باید دقیق باشد و از استفاده از نرم‌افزارهای ترجمه‌ای مانند گوگل اجتناب شود.

-واژگان کلیدی: این واژگان بین 5 تا 7 مورد است و باید شامل مواردی باشد که بیشترین بسامد را در عنوان و محتوای مقاله داشته و امکان جستجوی مقاله در نمایه‌ها و موتورهای جستجو فراهم آورد. همچنین لازم است تا ترتیب نوشتاری این واژگان بر اساس حروف الفبا تنظیم شود. اشاره به این واژگان بعد از هر دو چکیده فارسی و انگلیسی ضروری است.

- سرآغاز (مقدمه): این بخش شامل بیان مسئله، توضیح ضرورت و اهمیت پژوهش، طرح سؤال و ادعا و در نهایت سازمان‌دهی مقاله است. در مورد مقالاتی که قصد نویسنده نشان دادن نوآوری پژوهش است در درون سرآغاز امکان نگارش بیشینه پژوهش وجود دارد. در مواردی هم که بیان این پیشینه نیازمند پرداخت بیشتری است می‌توان در قسمت بعد از سرآغاز بخشی را به صورت مجزا تحت عنوان «پیشینه پژوهش» در نظر گرفت.

- متن اصلی: اصلی‌ترین بخش یک مقاله علمی است که شامل شواهد، داده‌ها و تحلیل‌های نویسنده مقاله است که بخش‌بندی‌های زیرین آن به ابتکار نویسنده و با توجه به هدف مقاله و ادعای آن انجام می‌شود.

- فرجام سخن (نتیجه‌گیری): این قسمت به بیان یافته‌ها و نتایج پژوهش اشاره می‌کند.  

-منابع: در این قسمت لازم است تا نویسنده مقاله منابع و مآخذی را که در متن از آن‌ها استفاده کرده و به آن‌ها استناد شده است بر اساس ضوابط استناد مدنظر مجله مورد اشاره قرار دهد.

 

ز. ضوابط استناد

ز-1. در زمان ارسال مقاله

شیوه ارجاع نویسی از این مجله از روش درون‌متنی APA پیروی می‌کند.

  • ارجاع نویسی درون‌متنی: در این شیوه منابع مورد استفاده با ذکر نام خانوادگی نویسنده/گان، سال اثر و صفحه مورد استناد انجام می‌شود مانند: (امامی، 1401: 32).
  • در مواردی که منبع سه نویسنده دارد نام هر سه نویسنده در درون متن باید قید شود. اگر بیش از سه باشد بعد از نگارش نام نویسنده نخست از عبارت همکاران استفاده می‌شود مانند: (ظفری و همکاران، 1402: 206) و در زبان لاتین از عبارت et al استفاده می‌شود مانند: (Emami et al,2022:32).
  • در مواردی که منبع در درون متن لازم به تکرار است باید عیناً به آن اشاره شود و استفاده از عبارت همان و پیشین در فارسی یا op cit در انگلیسی صحیح نیست.
  • منابع مورد استناد در این مجله در بر بخش فهرست نهایی در مرحله ارسال اولیه مقاله و پیش از پذیرش نهایی بر اساس زبان منبع از یکدیگر جدا شده و با حروف الفبا مشخص می‌شود مانند:

الف. فارسی

ب. عربی

ج. انگلیسی یا فرانسوی

  • ترتیب نگارش منابع بر اساس حروف الفبا است؛
  • در هر زبان تمام منابع مورداستفاده (کتاب، مقاله، پایان‌نامه یا رساله و منابع اینترنتی) در یکدیگر ادغام شده و به ترتیب حروف الفبا بازنویسی می‌شود (فقط پرونده ها، آرا و قوانین جدا نوشته می شوند)؛
  • استناد به کتاب:

           کتاب تألیفی: نام خانوادگی، نام (سال). عنوان کتاب ایتالیک می شود، شهر محل انتشار: انتشارات. مانند:

                             امامی، محمد (1401). حقوق مالیه عمومی، تهران: میزان.

           کتاب ترجمه: نام خانوادگی، نام (سال). عنوان کتاب ایتالیک می شود، نام و نام خانوادگی مترجم، شهر محل انتشار: انتشارات. مانند:

                           لاگلین، مارتین (1399). حقوق عمومی و نظریه سیاسی، ترجمه محمد امامی و آیدا حیدری، تهران: میزان.

نکته: عنوان کتاب صرفا ایتالیک می‌شود و نباید برجسته (بولد) باشد.

  • استناد به مقاله:

           مقاله در مجله: نام خانوادگی، نام (سال). عنوان مقاله، عنوان مجله ایتالیک شود، دوره (شماره)، صفحات مقاله در مجله. مانند:

                             شریفی، محسن (1402). نقدی بر رویکرد قانون‌گذار ایران در قبال بزه‌کاری سبز، مجله مطالعات حقوقی،  15(1)، 64-92.

           مقاله در کتاب گردآوری: نام خانوادگی، نام (نویسنده مقاله) (سال). عنوان مقاله درون گیومه، در عنوان کتاب (عنوان ایتالیک شود)، نام و نام خانوادگی نویسنده کتاب، شهر محل انتشار: انتشارات.

نکته: عنوان مقاله نباید درون گیومه قرار گیرد و عنوان مجله صرفا ایتالیک می‌شود و نباید برجسته (بولد) باشد.

  • استناد به پایان‌نامه/رساله:

           نام و نام خانوادگی نویسنده (سال). عنوان پایان نامه / رساله، پایان‌نامه /رساله مقطع تحصیلی، به راهنمایی نام استاد راهنما، نام دانشگاه محل تحصیل.

  • استناد به منابع اینترنتی:

      الف. اگر منبع موردنظر نویسنده دارد:

                    1 .ارجاع درون‌متنی:   (نام خانوادگی نویسنده، سال)           مانند:  (ریکارد،1401)

  1. ارجاع در فهرست نهایی منابع  

             نام خانوادگی، نام (سال). عنوان کامل مطلب، (تاریخ مشاهده مطالب در سایت) در: لینک کپی شده و اینجا گذاشته شود، مانند:

             ریکارد، فیلیپ (1401). جامعه جهانی در معرض فروپاشی، (تاریخ مشاهده 7/7/1401) در: http://irdiplomacy.ir/fa/news/2014859

 

   ب. اگر منبع موردنظر نویسنده خاصی ندارد:

   1.ارجاع درون متن:  (نام سایت، سال درج مطالب در سایت) مانند: (دیپلماسی ایرانی،1401)

  2.ارجاع در فهرست نهایی منابع

      نام سایت (سال). عنوان کامل مطلب، (تاریخ مشاهده مطالب در سایت) در: لینک کپی شده و اینجا گذاشته شود، مانند:

دیپلماسی ایرانی (1401). ترکیه از احتمال خرید جنگنده‌های سوخو-۳۵ روسیه خبر داد، (تاریخ مشاهده 7/7/1401) در: http://irdiplomacy.ir/fa/news/2014890

 

نکات مهم:

  • در مورد منابع زبان خارجی دقیقاً به همین شیوه ارجاع نویسی منابع فارسی عمل می‌شود؛
  • در مورد منابع انگلیسی لازم است نام خانوادگی نویسندگان کامل نوشته شده و نام کوچک صرفاً با حرف اول بزرگ نشان داده شود؛
  • در مورد تمام منابع فارسی و لاتین مورد استفاده در مقاله در فهرست نهایی منابع لازم است تا در انتهای مقاله شناسه منحصربفرد DoI یا DOR ذکر شود مانند: شریفی، محسن (1402). نقدی بر رویکرد قانون‌گذار ایران در قبال بزه‌کاری سبز، مجله مطالعات حقوقی،  15(1)، 64-92.  DoI: 10.22099/JLS.2023.39220.4190
  • منابع تخصصی به صورت رأی دادگاه‌ها، قانون و پرونده‌ها و مانند آن در ذیل زبان موردنظر بعد از منابع دیگر جداگانه نوشته می‌شود.
  • تمامی منابع فارسی و عربی که در فهرست نهایی منابع وجود دارند لازم است تا به انگلیسی ترجمه شده و در بخش منابع انگلیسی گنجانده شوند (منابع فارسی در بخش فارسی حفظ می‌شوند) و در انتهای منابع عبارت [In Persisn]   برای منابع فارسی ترجمه شده و عبارت [In Arabic]  برای منابع عربی ترجمه شده در درون کروشه ذکر شود مانند:[Emami, M. (2022). Public Finance Law, Tehran: Mizan [In Persian)

توجه: استناد دهی به مقالات منتشر شده این مجله در شماره های قبلی، در اولویت بخشی ارسال مقاله به داوری موثر واقع می شود.

 

ز-2. در صورت پذیرش نهایی مقاله

در صورت پذیرش نهایی مقاله نویسندگان محترم لازم است در شیوه استنادهی محورهای زیر را در فایل اصلی مقاله اعمال کنند:

            - تمام منابع فارسی و عربی به انگلیسی ترجمه شده و در بخش انگلیسی گنجانده شوند؛

            - منابع فارسی و عربی از قسمت فهرست نهایی حذف شوند و فهرست منابع صرفا شامل منابع انگلیسی می شود؛

            - در درون متن تمامی ارجاعات فارسی و عربی به صورت انگلیسی نوشته شود.

          - حرف اول تمام کلمات اصلی در زبان انگلیسی در بخش های عنوان انگلیسی مقاله، واژگان کلیدی و در قسمت منابع درون متن و منابع نهایی حتما بزرگ نوشته شود. 

س. مشخصات نویسندگان

-  در یک فایل ورد جداگانه، نام مؤلف یا مؤلفان همراه با درجه‌ علمی و وابستگی سازمانی ایشان، نشانی پستی و اینترنتی و شماره تلفن ثابت وهمراه، نوشته شود و نویسنده‌ی مسؤول نیز مشخص شود.

 - مشخصات نویسندگان مقاله به فارسی و انگلیسی به ترتیب ذیل تنظیم شود:

- نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی، نام گروه، نام دانشکده (در صورت داشتن دانشکده تخصصی)، نام دانشگاه، نام شهر، نام کشور.

  • از بیان عنوان هایی نظیر دکتر، مهندس و... خودداری شود.
  • لطفا دقت شود بین فایل مشخصات ارسالی نویسندگان و نیز مشخصات درج شده در سامانه از حیث ترتیب نویسندگان و وابستگی سازمانی انطباق وجود داشته باشد. در صورت عدم انطباق مسئولیت ناشی از آن متوجه نویسنده مسئول بوده و در صورت انتشار نهایی مقاله به هیچ عنوان تغییری در فایل نهایی ایجاد نخواهد شد.

نمونه ای از اصطلاحات انگلیسی جهت اطلاع آورده می شود:

 

استاد

Prof.

دانشیار

Associate Prof.

استادیار

Assistant Prof.

مربی

Instructor

دانش آموخته دکتری

Ph.D. in

دانش آموخته کارشناسی ارشد

MA. in

دانشجوی دکتری

Ph.D. Student in

دانشجوی کارشناسی ارشد

MA. Student in

گروه حقوق جزا و جرمشناسی

Department of Criminal and Criminology Law

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

Faculty of Law and Political Science

نویسنده مسئول

Corresponding Author

 

به دلیل ارسال فایل مقالات به داوران، مشخصات نویسنده یا نویسندگان به هیچ عنوان در متن اصلی مقاله درج نشود.

 

فرم ها

 دانلود فرم تعهد نامه

دانلود فرم تعارض منافع


 

* این مجله بر اساس دستورالعمل مجلات علمی وزارت علوم و دانشگاه شیراز و مصوبه گروه دبیران، به منظور تامین هزینه های بررسی مقدماتی، داوری، ویراستاری و چاپ و توزیع و...؛ از نویسندگانی که مقالات خود را به این مجله ارسال می کنند، مبالغی را بدین شرح دریافت می کند:

الف. نویسندگان محترم (پس از بررسی اولیه هیات تحریریه، و درصورت قرار گرفتن مقاله در اولویت داوری این مجله می بایست مبلغ دو میلیون ریال (200 هزار تومان)  به بانک مرکزی به شماره شبای  IR 530100004001071603020506 بنام دانشگاه شیراز  و با شناسه 368071658115100141400285037100 واریز و تصویر فیش واریزی به دفتر مجله ارسال فرمایند.  

 

ب. در صورت پذیرفته شدن مقاله جهت انتشار، لازم است نسبت به واریز 4 میلیون ریال (400 هزار تومان) دیگر اقدام فرمایند.

(این حساب غیر قابل برداشت است.)

 

خواهشمند است دقت فرمایید شناسه مربوطه حتما در فیش واریزی درج شود .

 

مجله مطالعات حقوقی دانشگاه شیراز